Índia 2004

Com ja ve esdevenint tradició, el C.A.U. ha realitzat el mes d’agost de 2004 una expedició de muntanya a alguna de les formacions muntanyoses més famoses del planeta. Aquest cop ha estat el torn de la meca del muntanyisme, l’Himàlaia.
Així, vuit integrants del club alpí universitari, van volar el passat 2 d’Agost fins a Delhi, capital del subcontinent indi. Sense massa temps per visites turístiques, i fent cert allò que es diu de que Delhi és ciutat de pas per als viatgers, el grup va començar a fer camí cap a la regió de Ladakh, coneguda com el Tibet indi per la gran quantitat de temples budistes que acull la zona. Aquesta regió compta amb un grapat considerable de cims no excessivament famosos ni massificats però d’innegable encant. Un d’ells, l’Stok Kangri (6.153 m) constitueix el principal objectiu alpinístic d’aquesta expedició. Després d’un parell de dies a Leh, capital de la regió, quatre dels vuit integrants de l’expedició inicien l’aproximació al citat cim partint del poble que dóna nom al cim, Stok. Dos dies més tard, i sense cap altre dificultat que les ja esperades, el C.A.U corona l’Stok Kangri.
L’endemà, partint del mateix camp base, i tot i no estar planejat, el C.A.U torna a fer cim, el Golem Kangri (6005 m), situat a molt poca distància de l’Stok Kangri.
La resta de components del grup, van realitzar un trekking circular de quatre dies de durada.
Tot i ser una expedició de muntanya, atès que l’Índia presenta molts altres al·licients no alpinístics, la segona part del viatge fou integrament de caràcter turístic. Després de fer la ineludible visita a Delhi, ciutat famosa tant per la irrespirable pol·lució com per el caos i la vida que omplen els seus carrers, el grup es dirigí cap a Agra, que té com a únic al·licient el fet de comptar amb el monument més fotografiat del món, el famós mausoleu Taj Majal. Tot seguit, els expedicionaris convertits en turistes, visitaren Benarés, ciutat plena del misticisme que irradien les aigües del Ganges i Khajuraho, un curiós poble rural on s’hi ubica un grup arquitectònic de temples decorats d’escultures amb motius eròtics.
Després d’aquestes estimulants visites, el C.A.U torna a casa amb la satisfacció d’haver fet cim sense deixar de veure món.

Comments are closed.