Bolivia 2003

De moment aquesta secció està composta per una nota de premsa i algunes fotos d’aquell viatge.
Estem treballant en un relat complet, preguem que disculpeu les molèsties.

El Club Alpí Universitari de la UAB torna de la seva expedició als andes de Bolívia. Composta per 7 integrants han recorregut gran part del país visitant alguns dels massissos muntanyosos de l’altiplà.
L’activitat alpinística es va centrar a la Cordillera Occidental i a la Cordillera Real. L’equip d’alçada va assolir el cim del seu objectiu més ambiciós i sostre de la Cordillera Real, el Jankho Uma, amb 6427 m, per la cara oest. L’ascenció es va portar a terme desde la població de Sorata (2600 m) i varen caldre 3 campaments, on el campament d’alçada es trobava a 5500 m. L’altre objectiu, el volcà Sajama (6542 m), a la Cordillera Occidental no va poder ser assolit pels muntanyencs, on després de passar dues nits al campament d’alçada, varen desestimar l’intent últim d’escalada per condicions climatològiques adverses.
Paral.lelament, l’equip de trekking va realitzar un ruta circular pel parc nacional del Sajama i Payachatas, i posteriorment a la zona del llac Titikaka, el llac navegable més alt del món, caminant per la península de Copacabana i la Isla del Sol.
L’expedició va anar acompanyada d’un procés d’aclimatació i del recorregut de bona part de Bolivia, travessant l’altiplà, les Yungas i la província amazònica del Beni, tenint la oportunitat de conèixer les diferents cultures i costums del país i recopilant una quantitat important de material fotogràfic que va ser exposat a la UAB.

 

Comments are closed.