Atles 2002

El gran Atles

A Imlil comencem la nostra travessa per l’Alt Atles. Després de l’ascenció al Toubkal, el cim més alt del Nord d’Àfrica amb 1467 m, continuem la nostra ruta de 5 dies pels pobles de pastors berebers.
El paisatge muntanyenc és rocallós, àrid i feréstec, en contrast amb les verdes valls de terrasses i noguerars, fruit de l’aprofitament de l’aigua que brolla de les fonts en pobles com Ait Tighran i Tissaldai, on fem nit.

La ruta de les kashbas

En la segona part del viatge, pengem les botes de muntanya per anar a cercar una altra de les joies del Marroc: la Kashba d’Ait-Benhaddou, declarada patrimoni de l’humanitat per la UNESCO. Les kashbas són recintes fortificats típicament àrabs, situats dins del perímetre d’una població enmurallada.
De camí cap al desert visitem també les impresionants Gorges del Todra i del Dadès, i ens aturem a la vall del Draa, paisatge abrupte d’un roig intens i sorprenent.

El nord del Sàhara

En arribar al desert, tindrem la companyia d’en Mohamed, un jove marroquí natural de Merzouga, el poble de les dunes.
Amb ells, ens endinsem en el tacte suau i càlid de la sorra i, ja de nit, ens enfilem per la carena de la Gran Duna fins arribar al seu cim.
Aquí la nit ens sembla màgica, embolcallada pel silenci i pels milers d’estels que giren sobre els nostres caps, fins que l’astre rei sorgeix finalment per l’Est…

Comments are closed.